RING OSS - 018-444 54 91

Samtalsterapi Uppsala

RING OSS - 018-444 54 91

Familjerådgivning och parterapi

Jag erbjuder även familjeterapi för par med eller utan barn.

Att leva tillsammans i en parrelation eller familj kan innebära att det ibland uppstår svårigheter och konflikter som inte går att lösa på egen hand. Vi jobbar även med parrelationsproblematik och har arbetat med många olika familjer och par. Vårt sätt att arbeta dynamiskt sida vid sida – oftast med två terapeuter närvarande, både Lennart och Signe – skapar en unik möjlighet att på kort tid ringa in problemen och erbjuda lösningar. Vi söker efter lösningar tillsammans tills vi hittar det som fungerar för er. Vid behov delar vi upp oss och pratar enskilt med parterna.

Kontakta oss för tidbokning när ni behöver samtalterapi i Uppsala!

Behöver ni familjerådgivning och parterapi i Uppsala?

Familjerådgivning och parterapi är en form av samtalsterapi i Uppsala som vi erbjuder till par med eller utan barn. Detta är en samtals- och terapiform som fokuserar på att lösa problem och förbättra kommunikationen inom parrelationen eller familjen. Vi erbjuder även familjerådgivning och parterapi i nära relationer mellan föräldrar och barn eller föräldrar och ungdom. Precis som när vi jobbar med traditionell samtalsterapi är det viktigt för oss att skapa ett tryggt rum där båda parter kan känna sig accepterade och kan vara sig själva. Det ingår i vår roll under samtalsterapi i Uppsala att vägleda samtal mellan parterna och låta båda parter uttrycka sitt perspektiv och sin syn. Vi jobbar tillsammans för att komma fram till gemensamma mål under terapin. 

Vi hjälper er att lyssna så att ni kan börja se, höra och förstå varandra igen. Vi tar inte parti för den ena eller den andre oavsett vad som kan ha hänt, eller som någon tror har hänt. Det handlar om att vi kommer att försöka förstå er båda, alla inblandade, och vid behov tolka och översätta kommunikationen, så att det blir möjligt att samtala igen. Först därefter går det att bestämma hur relationen ska se ut längre fram. Syftet med att vara ett stöd under samtalsterapi i Uppsala är att skapa nya förutsättningar för er relation, eller att åstadkomma en fredlig separation med förutsättningar för samarbete kring barnen i framtiden.

Familjerådgivning och parterapi är en form av investering i relationen där man har möjlighet att prata med varandra på ett sätt som man kanske inte hinner med i vardagen, och som kan vara svårt att åstadkomma på egen hand. Denna form av samtalsterapi i Uppsala ger er rum att jobba förebyggande, bli mer förstående för varandra och utveckla relationen till mer närhet och ömsesidighet. Exempel på några av de ämnen som kan förekomma under familjerådgivning och parterapi:

  • Parterna önskar förbättra kommunikationen, förstå varandra bättre.
  • Barn och livspussel.
  • Konflikter och bråk. 
  • Ekonomi och finanser.
  • Ansvarsfördelning i relationen. 
  • Hitta tillbaka till att känna kärlek för varandra.

Ni kan vända er till oss för familjerådgivning och parterapi. Kontakta oss för rådgivning och tidbokning!

 

Referenser och klientfeedback

Vi har fått en helt ny förståelse för varandra och för vilka vi är, efter bara två samtal med Lennart. Vi hade det bra men bråkade och missförstod varann. Nu känns det helt annorlunda. Vi är jätteglada för det!

- Par i 35-årsåldern som vill gifta sig och skaffa barn

 

Jag har kämpat i 10 år för att få höra honom säga de där orden!

-Kvinna om sin make om en stor förändring efter terapin med Signe

 

Tack för allt fint ni gjort för oss som familj och för alla bra inputs när ens egna tankar snurrat åt alla hål samtidigt. (Tyvärr) måste jag säga att ni haft rätt i sååå många saker. 

- Ung mamma med tonårsbarn

Ni är fan magiska!

- Föräldrar med småbarn, efter andra samtalet