RING OSS - 018-444 54 91

Samtalsterapi Uppsala

RING OSS - 018-444 54 91

Samtalsterapi

Våra samtal äger rum i nya lokaler i Östervåla eller centrala Uppsala.

Allting handlar om att du kan möta dig själv på ett nytt sätt. När du hittar och formulerar det som varit avgörande för ditt nuvarande liv får du en möjlighet att komma vidare. Vi jobbar tillsammans för att komma fram till och våga se vad det handlar om. Vår roll som samtalsterapeuter är att skapa en trygg och god relation som förutsättning för en positiv utveckling för dig. Är du någon som söker en förändring i ditt liv?

Kontakta oss i så fall för att boka samtalsterapi i Uppsala med oss!

Behöver du samtalsterapi i Uppsala?

Livet går i vågor. Det är jättesvårt att lyfta sig själv i håret, och att söka stöd i de tuffa perioderna av livet är en självklar rättighet. Upplever du att livet inte längre är tillfredsställande? Har du svårt att hitta meningen, och glädjen i vardagen? Behöver du stöd för att ta dig igenom en förlust? Genom att söka stöd i form av professionell samtalsterapi i Uppsala kan vi hjälpa dig att komma vidare, att få bättre syn på dig själv och din omgivning. Under våra möten och vår samtalsterapi i Uppsala jobbar vi tillsammans för att du skall få större trygghet, känna att livet är meningsfullt och hitta en ny väg framåt.

Våra terapiområden

Psykisk ohälsa kan yttra sig på olika sätt. Vi kan hjälpa dig genom samtalsterapi i Uppsala om du känner igen dig i någon av dessa beskrivningar:

 • Tomhet, livet känns tomt och meningslöst. 
 • Du lider av återkommande ångest och oro. 
 • Du har en depression, har känt dig nedstämd och tom under en längre tid.
 • Du känner dig utbränd och utmattad vilket gör att du har svårt att jobba.
 • Du har sömnbesvär och sömnen är oregelbunden trots att du är trött.
 • Du har relationsproblem eller relationer som inte fungerar utan att du själv förstår varför.
 • Du behöver bearbeta en allvarlig händelse, trauma eller kris.
 • Du behöver ta dig igenom en förlust eller sorg.
 • Du mår dåligt utan att själv kunna sätta ord på vad som är fel.

Vårt förhållningssätt som terapeuter handlar väldigt mycket om att skapa ett tryggt rum där vi tillsammans närmar oss och bearbetar smärtsamma känslor, livserfarenheter och relationer. Under samtalsterapi i Uppsala med oss kan du våga närma dig känslor, tankar och situationer som du vill förstå och reda ut. Vi möter alltid våra klienter där de står i livet och precis som de är. Alla känslor är tillåtna. Under samtalsterapi i Uppsala och vårt arbete kan du som klient känna dig trygg och bli sedd av oss som möter dig, genom vår intoning. Vi lyssnar in dig där du är och med vår kunskap finner vi tillsammans ord för din berättelse och för det som saknas.

Som klient kan du uppleva en större närvaro och ett aktivt bearbetande under våra möten i din samtalsterapi i Uppsala. Det är mycket som kan komma fram under våra samtal och du kommer att bli redo att kunna ta in det, genom att ställa frågor och bearbeta det som kommer upp.

Så kan du förbereda dig

Innan du träffar oss för samtalsterapi i Uppsala är det bra om du kan tänka igenom vad du vill få ut av behandlingen och vad du behöver hjälp med under våra samtal. Som terapeuter kommer vi också att hjälpa dig med att kartlägga problem, mål och fråga efter dina förutsättningar, under våra inledande samtal. Det är också tillfället för dig att ställa frågor till oss om själva tillvägagångssättet och hur vi jobbar under vår samtalsterapi i Uppsala.

Typiska frågor som kan uppstå i samband med inledande samtalsterapi i Uppsala är:

   • Hur många gånger behöver vi träffas?
   • När kan jag förvänta att märka resultat av vår samtalsterapi i Uppsala?
   • Vad krävs av mig själv?
   • Jag mår så dåligt att jag inte ens vet om jag orkar prata om mina problem.

Psykoterapiforskning har visat att ett stort antal klienter har nytta av ett enda besök. Baserat på dessa undersökningsresultat har under de senaste 30 åren utvecklats ett nytt psykoterapibegrepp, känt inom psykoterapilitteraturen som Single Session Therapy, vilket på svenska kallas för Ett Samtal i Taget. Flera analyser som publicerats under senare år om SST har visat att det är en verkningsfull och kostnadseffektiv behandlingsform för många slags psykiska problem och livskriser. Många som sökt terapi hos oss på samtalsterapi Uppsala har kunnat få en helt annan livskvalitet efter endast ett samtal.

Referenser och klientfeedback

Jag FÅR så otroligt mycket av min kontakt med Lennart. Plötsligt är det som att jag kan vända mig ur mig själv, min egen inlåsning och skräck, och SE, se andra, KÄNNA, känna mig och andra och FÖRSTÅ BEGRIPA hur små vi alla egentligen är. Psykisk sjukdom är ett minne blott. Det är som att jag äntligen börjar kunna komma ur mitt eget helvete. Som att jag växer upp. På riktigt. Jag blir hel. Igen.

Det har tagit tid, men inte så lång, för mig att ACCEPTERA det som jag hela tiden visste var sant, för varje gång han har sagt det slappnar HELA MITT JAG av som aldrig förr och jag har legat ner, simmat omkring i min egen kropp, utan krav, utan tankar annat än flyktiga, i total avslappning. När Lennart, varmt och mjukt, säger till mig hur liten jag är, blir mitt inre så hjärtans glad och hjärtans nöjd, och äntligen FÅR JAG VARA JAG.

- Mamma, 32 år med rädslor och självkritik

Jag har ju pratat med många men du, Signe, är ju väldigt spot on hela tiden så det blir en helt annan grej!

- Ung man som känt sig nedstämt en längre tid

Lennart är den bästa lyssnaren jag någonsin mött. Klok, inkännande, holistisk samt djupt medmänsklig. Önskar alla som behöver det att få ha sin egen Lennart. Kallar utan att överdriva den terapin jag gått hos honom rent livsförändrande.

- Kvinna, 34 år med anknytningstrauma

Lennart fanns där som en medmänniska för mig under en mycket mörk tid jag hade, mitt hopp var helt borta, men Lennart fångade upp mig, såg mig, förstod mig och satte ord på all min smärta – som ingen annan har kunnat göra under alla dessa år. Jag rekommenderar starkt Lennart som terapeut och vägledare i livet – vad du än har för psykiska problem eller trauma.

- Kvinna, 29 år med ångest och tvångstankar